Híreink

Magyar siker a nemzetközi szőrmedivat-világban!
2018. február 26.
A REMIX nemzetközi döntőjét 2018. február 25-én rendezték meg a Milánói Divathetek keretein belül
REMIX 2018
2018. január 11.
Magyar designer a REMIX 2018 döntőjében...
KREÁCIÓ 2017
2017. november 11.
A Magyar Szőrmeipari Szövetség Nagydíja

Régebbi híreink

IFTF közgyűlés Londonban

A Nemzetközi Szőrmeszövetség éves közgyűlése

Október 4-én részt vettünk a Nemzetközi Szőrmeszövetség (IFTF) 61. közgyűlésén Londonban, amelyre kevés kivétellel a világ minden részéről eljöttek tagszövetségek küldöttei.

A szőrmeipar komoly támadásoknak van kitéve több oldalról, ezért különösen fontos a szövetkezés és összefogás, hogy közös erővel léphessünk fel az ellenünk támadókkal szemben. Nagy jelentősége van a Nemzetközi Szőrmeszövetség e téren végzett munkájának és a négy fő aukciós házzal újonnan kötött négy éves szerződésnek, amely megfelelő anyagi hátteret biztosít a Nemzetközi Szőrmeszövetség működéséhez, a szakma képviseletéhez és megvédéséhez nemzetközi szinten és a tagországok szövetségeinek támogatásához.

Ezért is volt most különösen fontos a részvételünk, mivel az új szerződés elfogadásához a tagok 75 %-ának pozitív szavazata volt szükséges. Az új szerződéssel bizonyos szerkezeti változások is bekövetkeznek a Nemzetközi Szőrmeszövetség vezetésében, ami remélhetőleg még hatékonyabbá teszi tevékenységét.

Meghallgattuk a különböző területek felelőseinek beszámolóját az elmúlt egy évben végzett munkájukról és jövőbeni terveikről. Így részletes ismertetést kaptunk a Nemzetközi Szőrmeszövetség bevételeiről és kiadásairól, a következő évre előirányzott pénzügyi tervezetről.
Ismertették az egy országokban végzett politikai munkát, különös hangsúllyal Hollandiára, Svájcra és Izraelre, ahol a szőrmésállat tenyésztést és szőrmekereskedelmet be akarják tiltani.

Beszámoltak a szőrme népszerűsítésére folytatott kampányokról, rendezvényekről, a brüsszeli bizottságokban végzett lobby tevékenységükről, az állatvédelem és állati jólét területén végzett
munkájukról, melynek során tudományos alapon próbálják elhárítani az állatvédők legtöbb esetben alaptalan támadásait.

Beszámolt tevékenységéről az egy éve létrehozott Ifjú Szőrmések Bizottságának képviselője is, ami új modern eszközökkel próbálja népszerűsíteni a szőrmét, és a fiatalok körében is elfogadtatni
ezt a szép, környezetbarát és megújuló alapanyagot.
Ez röviden összefoglalva a közgyűlésen elhangzottakról, egyes témákról a későbbiekben részletesebb beszámolót adunk.

 

 

 

Galéria

 

 

Fenntartható szőrme

nagyobb méret

Fur Now 2016


KREÁCIÓ 2015

Designerverseny és Show

nagyobb méret

Magyar hagyományok a prémesállat-tenyésztésbenmegnézem a videót

 

Állattenyésztés Európában

Így történik a prémes állattenyésztés valójában Európában...

 megnézem nagyban